mandag den 22. juli 2013

Solbær, sol og sommer...

Så er det også solbærtid, hvor jeg dog elsker at hente dejlige frugter og grønt i haven! 
Efter arbejde i dag, fluks ud og klippe de bærende grene af solbærbusken, plukke bær af og  så skal de i fryseren, indtil jeg får en saftkoger! Sådan en ønsker jeg mig, for jeg er ikke vild med solbærsyltetøj, men jeg elsker solbærsaft!

Bærrene bruger jeg også friske på A38, og så kan man jo dryppe med lidt æblesirup (!), det er lækkert både til morgen, frokost pg aften!

Her både ribs og solbær.
6 kommentarer:

 1. Jeg har saftkoger, men jeg bruger altså oftest en gryde og et et dørslag, hvorefte saften bliver siet i et klæde, det er faktisk 10 gange hurtigere end saftkogeren.
  Der er stadig kodeord på. Måske er det en forket vejledning jeg gav dig. Det er vist ordrebekræftelse, der skal ændres fra ja til nej. Måske du og jeg skal sikkert stadig fiskes ud af spamfilteret :-)

  SvarSlet
 2. Åh, jeg husker endnu præcis hvordan det føltes og smagte, når jeg som barn var med til at plukke ribs og solbær i farmors have...

  SvarSlet
 3. Ja, lækkert, lunt og solrigt!
  Jeg har måttet fiske dig ud af mit spamfilter igen, det er altså underligt...

  SvarSlet
 4. Pia: jeg forsøger at fjerne de der kodeting igen...jeg bruger også bare et dørslag, jeg troede faktisk at det ville være meget lettere med en saftkoger...men det er jo netop på den måde man hele tiden får udvidet sin 'vognpark' i husholdningen, ved at tro, at alt bliver lettere og smartere med endnu en 'ting' i køkkenet. Måske skal jeg bare blive ved det, jeg har!
  Noget helt andet er, at der kun blev et lille kilo bær, det er nok alligevel ikke værd at lave saft af. det så ellers ud af meget, da de hang på busken!

  SvarSlet
 5. Det var lääänge siden jeg sidst smagte solbärsyltetöj. Älskar det på en ostemad.

  SvarSlet
 6. Faktisk er jeg ikke så vild med solbærsyltetøj, men jeg elsker solbærsaft! Så det skal de blive til, tror jeg...

  SvarSlet