søndag den 28. april 2013

Succes!

Hey! Jeg har knoklet, søgt på nettet, prøvet mig frem uden held flere gange...og endelig har jeg fundet ud af, hvordan man får lavet et baggrundsbillede på sin blog, der både fylder mindst 1800x1600 pixels OG ikke fylder mere end 300KB. Det var svært, og hold op, hvor har jeg forsøgt mange gange. Men nu er det lykkedes! Hurra, jeg fandt ud af det!
Her er min fremgangsmåde (hvis nogle skulle få brug for det derude):
Mit billede var af en ganske høj kvalitet (3-4000KB). Først gjorde jeg det mindre ved at bruge det her program, der ligger gratis på nettet. Her kan man frit vælge forskellige størrelser, men selv den største er meget mindre, end kravet fra Blogspot. Derfor hentede jeg bagefter billedet ind i Picmonkey, hvor man kan lave alle mulige sjove ting med billeder. Jeg valgte forskellige ting, der fjerner farver, så som frosting, brightnes osv., hvorved billedet bliver mindre (målt i KB). Til sidst valgte jeg 'resize' og satte bredden på 1800. Tryk dernæst 'gem'. Nu kan du se, hvor meget billedet fylder, og hvis det er over 300KB, må man lege lidt mere med det, for at gøre farvelaget 'tyndere', så det kommer under 300KB. Gem, når du endelig når frem til det, og vupti, så har man et godt billede til baggrund.
Det er muligvis lidt af en omvej, men jeg er desværre ikke en ørn til det her, og jeg er bare SÅ glad for, at det lykkedes mig at få sat et personligt billede på!
Her er først originalen og bagefter resultatet efter 'leg':

Jeg synes selv, det er blevet ganske godt.

1 kommentar: