mandag den 24. juni 2013

Pulled Pork - den færdige ret

Bare lige for at vise denne dejlige spise:


Lækre cupcakes

Nå jo, vi fik da også de lækreste cupcakes i går til Sct. Hans. Chokoladecupcakes med chokoladefrosting og tørrede jordbær. Uhm! 
Det var den 12-årige datter, der stod for dem, og de blev rigtig flotte:



Pulled Pork 2

Så nåede vi lidt længere med vores Pulled Pork.
Lørdag aften fik den rub og blev lagt i en pose for at marinere i køleskabet hele natten.


Tidligt søndag morgen stod jeg op, og så skulle den i ovnen. Det var selvfølgelig ikke til at lade være med at tjekke den i tide og utide...
I begyndelsen brugte vi ovnens stegetermometer, men det fik hele tiden vores ovn til at indstille sig på et bestemt program, hvorefter ovnen slukkede, når temperaturen nåede 75 grader. Gode råd var dyre, indtil jeg kom i tanke om et termometer, der lå bagerst i skuffen. 



I med det, og så kørte det ellers bare indtil kl. 18, hvor gæsterne kom.

De hjemmebagets burgerboller og coleslaw'en blev produceret i løbet af eftermiddagen, barbecuesaucen og vinegardressingen blev lavet lørdag.

Og hvor smagte det lækkert! Jeg er ellers vegetar, ikke fanatisk, så det skulle prøves, og jeg må sige, at det gør jeg altså gerne igen. Og det siger jeg ikke tit om kød. 
Det var en så speciel og anderledes smagskombination, at det er værd at prøve!
Det kan kun anbefales at prøve det! 

Desværre fik jeg ikke taget nogle billeder af den færdige ret, men der var så meget tilbage, at vi skal have det igen i aften, og så skal der nok komme billeder ind.

Her er links til de forskellige opskrifter, som er nogle, jeg har fundet forskellige steder:
Opskrift fra rigeligtsmør.dk
Hjemmebagte burgerboller fra rigeligtsmør.dk
Coleslaw fra gastromand.dk
Barbecuesauce fra rigeligtsmør.dk
Vinegardressing fra rigeligtsmør.dk (se længere nede i opskriften på pulled pork)

Selve opskriften på kødet er ret ens overalt, men især coleslaw-opskrifterne er ret forskellige, og den her er helt fantastisk!


lørdag den 22. juni 2013

Pulled pork

Så skal det altså prøves: pulled pork. Foreløbig har jeg lagt nakkestegen på 2,5 kg. i saltlage til sent i aften. Derefter skal der gnides rub på, og så starter selve processen i morgen.
Det bliver spændende at smage i morgen aften.

Egentlig skulle den her blog kun handle om håndarbejde, men det bliver til så lidt, at jeg nu tillader mig at lægge lige andet på. Og det her er så sjovt at prøve, at jeg lige vil dele det.

søndag den 16. juni 2013

Tæppe af stof-garn

Det går ikke så hurtigt fremad med det her tæppe, jeg så gerne ville lave af stofstrimler.
For det første synes jeg ikke, det ser særlig pænt ud.
For det andet er det ret svært at hækle med de strimler. Måske fordi nålen er for lille? 
Så nej, det går ikke så godt med det. Faktisk har det ligget i kurven i flere uger!
 
Til gengæld har jeg i mellemtiden fundet ud af, at det med at sy strimlerne sammen er en rigtig dum ide. Det ser ikke så pænt ud, og det er jo også besværligt. Og der findes faktisk en meget smartere metode, hvis man har en t-shirt eller andet, der har form som et rør. Den kan ses her, og den er virkelig smart!

lørdag den 8. juni 2013

De første agurker

Så er den første skoleagurk plukket! Det er en måned siden, jeg satte disse to plantet, så det er da meget godt gået. Og der er flere på vej!