torsdag den 31. oktober 2013

JUL, julemærker

Ved godt, det er lidt tidligt, alt for tidligt faktisk, men jeg var på posthuset i går:



Jeg synes bare, de nye julemærker er SÅ søde!


Foruden de traditionelle ark, som forøvrigt også er anderledes, end jeg husker, de plejer at være, fordi der både er små og større mærker på arket, kan man også få et ark med fem meget store mærker og et mindre ark med 10 forskellige, udvalgte mærker. Jeg faldt bare for dem og har lyst til at købe alle slags, selvom jeg må indrømme, at det med at få skrevet julekort efterhånden ikke bliver til så meget.


På siden ser I nogle billeder af det store ark til 60 kr.
Er de ikke bare søde?

Se mere om julemærkerne her (og dette er ikke en reklame, jeg skriver udelukkende fordi jeg er helt vild med årets mærke!)

søndag den 6. oktober 2013

Hæklet håndklæde - med museskade

Jeg blev så inspireret af dette hæklede håndklæde, at jeg måtte prøve at lave et selv. Bare ærgerligt, at jeg døjer vældig meget med  en museskade, som gør, at jeg har meget svært ved at hækle uden at få ondt, mere ondt, i skulder, arm og fingre. Det er meget, som i MEGET, ubehageligt og smertefuldt, og selvfølgelig skal jeg først og fremmest lægge mine arbejdsvaner om mht, at arbejde ved computeren, men hækling gør det altså ikke bedre.
Jeg har derfor udviklet en anden teknik, inspireret af den måde, englænderne strikker på, hvor de arbejder mere med den venstre hånd (jeg er højdehåndet, skal det lige siges, og det er min højre arm/hånd/fingre, der er skadet).
Jeg har forsøgt at optage det, det ser underligt ud, og det går meget langsommere, men det fungerer faktisk (klik på billedet):


 

torsdag den 3. oktober 2013

Hjemmelavede flødeboller

Sluttede alt det sunde. Datteren er kommet hjem fra Kina, og det skal fejres! 
Dansk mad og hjemmelavede flødeboller til dessert. 
Lækre, men det var godt nok tidskrævende. De er ikke til titlen som Mesterbager i Den Store Bagedyst, men smagen var fin nok!

Opskriften er fundet her: http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/floedeboller/hjemmelavede-floedeboller.aspx. Jeg vil anbefale, at I pisker æggehviderne helt stive før I langsomt hælder den varme sukkerlage ned til æggehviderne, mens der piskes. Og piskes, og piskes. I 10 minutter. Men så har man også en god, stiv masse.

Jeg lod dem stå nogle timer, så,overfladen blev lidt mere fast, før jeg penslede dem med chokolade. Det blev det måske nok lidt lettere af, men det var svært. 
Alt i alt er jeg nu godt nok tilfreds.

onsdag den 2. oktober 2013

Æbler i haven!


Vi har kun et æbletræ, og det har bare givet de lækreste, store, flotte og saftige æbler i år. Det må have været æbleår i år, måske al den sol har gjort det?

Så for en gang skyld har jeg plukket dem ned og lagt dem i kasser i skuret - og lavet endnu en ovnfuld tørrede æbler af dem, der var faldet ned. Mums!