søndag den 28. april 2013

Succes!

Hey! Jeg har knoklet, søgt på nettet, prøvet mig frem uden held flere gange...og endelig har jeg fundet ud af, hvordan man får lavet et baggrundsbillede på sin blog, der både fylder mindst 1800x1600 pixels OG ikke fylder mere end 300KB. Det var svært, og hold op, hvor har jeg forsøgt mange gange. Men nu er det lykkedes! Hurra, jeg fandt ud af det!
Her er min fremgangsmåde (hvis nogle skulle få brug for det derude):
Mit billede var af en ganske høj kvalitet (3-4000KB). Først gjorde jeg det mindre ved at bruge det her program, der ligger gratis på nettet. Her kan man frit vælge forskellige størrelser, men selv den største er meget mindre, end kravet fra Blogspot. Derfor hentede jeg bagefter billedet ind i Picmonkey, hvor man kan lave alle mulige sjove ting med billeder. Jeg valgte forskellige ting, der fjerner farver, så som frosting, brightnes osv., hvorved billedet bliver mindre (målt i KB). Til sidst valgte jeg 'resize' og satte bredden på 1800. Tryk dernæst 'gem'. Nu kan du se, hvor meget billedet fylder, og hvis det er over 300KB, må man lege lidt mere med det, for at gøre farvelaget 'tyndere', så det kommer under 300KB. Gem, når du endelig når frem til det, og vupti, så har man et godt billede til baggrund.
Det er muligvis lidt af en omvej, men jeg er desværre ikke en ørn til det her, og jeg er bare SÅ glad for, at det lykkedes mig at få sat et personligt billede på!
Her er først originalen og bagefter resultatet efter 'leg':

Jeg synes selv, det er blevet ganske godt.

Projekt tæppe

Jeg har set så mange flotte tæpper hæklet af stofstrimler herinde, så det vil jeg da også prøve. Samtidig er jeg meget inspireret af genbrug, så jeg har simpelthen klippet en masse af ungernes gamle t-shirts i stykker og klippet dem i lange strimler.
Tanken var, at de så kan genfinde deres barndoms t-shirts i et lille tæppe (som vist ved nærmere eftertanke snarere bliver en lille måtte, taget i betragtning, hvor meget stof, der egentlig skal til...).
Mit første forsøg er netop nu i gang, og det er altså ikke blevet, som jeg havde forestillet mig. Afgrænsningen mellem farverne er ikke skarp nok i de lodrette skift. Hvordan pokker gør man det bedre? Eller er jeg nødt til at nøjes med striber? Jeg ville jo egentlig have forskellige felter afgrænset af sort. Tror, jeg trævler det hele op igen og prøver forfra.
Jeg klipper strimlerne og syr dem sammen mens jeg hækler.
Her er nogle billeder af stofbunkerne, 'garn'nøglerne og det påbegyndte arbejde.
Gode råd modtages meget gerne!!!

onsdag den 24. april 2013

Nederdel færdig!

Så blev jeg endelig færdig med den lille grå...nederdel i ren uld, hæklet. Den har hængt lidt her på det sidste, for at sige det rent ud, kørte jeg træt i den. Og nu er det så næsten blevet forår, og for varmt til den lille uldne...
Nå, men jeg er egentlig ret godt tilfreds med resultatet, og jeg glæder mig til den dag, hvor vejr og situation passer til denne her lille sag!

søndag den 7. april 2013

Nyt projekt, part 2

Efter lidt mere prøvestrikning (kan man sige det?), tror jeg alligevel, jeg gør, som tænkt fra begyndelsen. Strikker vesten på tværs, hvor jeg skifter 'forside', således at retsidens vender skiftevis forud og bagud. Håber, det bliver godt.
(Og nej, jeg er ikke heeeelt færdig med min nederdel endnu, men det kommer)


onsdag den 3. april 2013

Nyt projekt

Ej, det er ikke helt godt! Jeg er nææææsten færdig med den grå, uldne nederdel, som jeg har glædet mig sådan til at prøve. Men nu er vejret jo ikke ligefrem motiverende i forhold til at hækle på ulden nederdel.
Sååååå, jeg kom lige til (igen) at bryde med det der princip om KUN at have gang i en ting ad gangen.
En strikket vest vil jeg lave. I sort og multifarvet Kauni-garn. Jeg er i gang med strikkeprøverne og har beregnet og tegnet et mønster.
Jeg vil have en elastisk rib-effekt ved at strikke glat med forsiden udad på det farvede og indad på det sorte, og strikke på tværs. Er ikke helt tilfreds med striberne endnu. Troede de skulle være ca. 5 cm. brede, men jeg synes ikke, det ser ud, som jeg har tænkt. Måske er det bare bedre at strikke den 'almindelige' vej og lave måske fem plus fem rib? Nå, nederdelen kalder, jeg må tænke videre over den her og forsøge mig med et par prøver mere.